Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A hajakról és hajhosszabbításokról

Keratinos hőillesztés

 Első lépésként a saját hajat apró tincsekre szedik, majd tincsenként kerül hozzáillesztésre a póthaj.
A póthaj töve keratinnal van bevonva, mely hő hatására megköt, így kerül rögzítésre a saját hajhoz.
Akár hajhosszabbítás a cél, akár hajdúsítás, a keratinos hőillesztés a legkímélőbb és legtermészetesebb.


Szilikonos mikrogyűrűzés

A szilikonos mikrogyűrűzés szintén tincses hajhosszabbítás,
Pici, 2-4 mm-es mikrogyűrű rögzíti a póthajat a saját tincsekhez, mely szilikonréteggel van bevonva.

 A gyűrű áthúzásra került a saját hajon és a póthajon, majd ezután rá van szorítva, hogy stabilan egyben tartsa a saját hajat és a póthaj tincseket.
A szilikonos mikrogyűrű nagyon hasonló színű, mint a haj, ezáltal teljesen észrevétlen. Tapintása puha, és mivel igen kis méretű, ezért nem nyomja fel a hajat, teljesen természetes hatást kelt.
A mikrogyűrű egy speciális fogó segítségével kerül rászorításra, mely fogó segítségével ugyanúgy el lehet távolítani a tincseket.
Amennyiben a hajhosszabbítás után valaki kellőképpen ápolja haját és a póthaj megőrzi jó minőségét, akkor a mikrogyűrű eltávolítása után feljebb lehet húzni azokat és újra rögzíteni lehet a hajtőnél.

 

"easy hair" Hüvelyes hajhosszabbítás

 A hüvelyes hajhosszabbítás technológiája kicsit hasonló a szilikonos mikrogyűrűhöz. Hasonlóképpen egy fogó segítségével került rászorításra a póthaj.

A hüvelyes hajhosszabbítás esetén egy 2 mm átmérőjű cső rögzíti a póthajat a saját hajhoz, melynek hossza 1 cm.
A cső annyira apró és vékony, hogy semmilyen kitüremkedést nem okoz, így teljesen természetesnek látszik a haj hajhosszabbítás után.

Mivel sem ultrahangos, sem hőeljárás nincs a hüvelyes hajhosszabbítás által, ezért igen erősen kíméli a saját hajat.

 Mikrogyűrűs hajfelvarrás

Ebben az esetben is felvarrásra kerül a póthaj, de nem a saját hajból készült fonatra, hanem a hajtőre helyezett mikrogyűrűkre. Mivel itt nincs saját hajfonat, a mikrogyűrűk és a felvart tincsek jobban rásimulnak a fejre, így a kitüremkedés sokkal kisebb mértékű. Az sem elhanyagolható szempont, hogy mivel nem a saját hajra kerül a felvarrás, így azt nem károsítja.

 

Cikkek

Hajápolási tanácsok

2018.01.02

Hajápolási tanácsok

Hajmosás:  

Előre hajtott fejjel ne mossunk hajat, mert a súly alatt az illesztések megtörhetnek. Ajánlott heti 2x vízzel teljesen átöblíteni majd 2x samponnal átmosni. Kizárólag a copf végére balzsam vagy hajpakolás min.3-5 percig. Balzsamot, hajpakolást a póthaj és a sajátunk tövére rakni TILOS!!!  -garancia vesztéssel jár.

Fésülködés:  

A póthaj fésüléséhez speciális hajkefére van szükség, melynek puha a sörtéje, valamint nem egyforma hosszúságúak a szálai. Ilyen hajkefét főként olyan üzletekben lehet vásárolni, ahol póthajat, illetve póthaj ápolásához szükséges kozmetikumokat árusítanak. Hajhosszabbítás után naponta legalább kétszer kell a hajat kifésülni. Mindezt nem szabad elkapkodni, hiszen a póthajat tilos tépni. Minden reggel és minden este át kell fésülni a hajat.

Ápolás:  

Ahhoz, hogy póthajunk sokáig egészséges és szép maradjon elengedhetetlen az otthoni megfelelő ápolás. A póthaj élettelen hajszálai a saját hajtól eltérően nem képesek az önzsírosodásra, ezért napi szinten szükséges a megfelelő hajápolókat alkalmazni. A hajápoló kiválasztásakor szilikon, protein, növényi olajokat tartalmazó termékeket keressünk. Ennek elhanyagolása a póthaj átlagosnak hordási idejének csökkenéséhez, tönkremeneteléhez vezethet. Vasalhatjuk, száríthatjuk, csak az illesztésekre vigyázzunk.

Strand, uszoda, tengerpart, szolárium, szauna:

Szaunázásnál, szoláriumnál amikor csak lehet kössük a fejünk tetejére, valamint a sós tengervíz, strand, uszoda után mindenképp mossunk hajat, tegyünk rá balzsamot megnövelt hatóidővel (10perc) SOHA ne szárradjon bele a tenger víz, klóros víz a póthajba.

Léteznek továbbá tiltott összetevők amik nem lehetnek samponban, balzsamban, hajpakolásban. Ezek az AHA savak, gyümölcssavak, citrid származékok, ALCOHOL! Amennyiben ezen összetevőket tartalmazó termékeket használunk póthajunk hullhat, lecsúszhat. Ezenfelül garancia vesztéssel jár

 

Tippek Trükkök Praktikák

2013.04.08

Néhány Jó tanács a mindennapokra,necsak póthajasoknak...:)